Informatie | Visbestand

Het karperbestand op Carplantis is uitzonderlijk te noemen. Het gemiddelde gewicht van de karper ligt boven de 16kg waarvan een derde van de vissen boven de veertig pond (20kg) en een tiental vissen boven de vijftig pond (25kg). De grootste karper die tot op heden is gevangen (juli 2020) woog ruim 64 pond (32,4kg). De kans op het vangen van een echt grote karper is dus aanzienlijk.

De karpers die er zwemmen zijn stuk voor stuk met de hand geselecteerd en specifiek gekweekt voor de hengelsport. De herkomst van de karpers is dan ook 100% bekend en afkomstig van het bedrijf Carpfarm.nl. Alle karpers zijn geregistreerd bij uitzet en aan de hand van deze data wordt de gezondheid en groei van de vis nauwlettend in de gaten gehouden.

Naast karper zwemmen er natuurlijk ook andere vissoorten om het water in balans te houden. Zo is er een groot bestand aan baars en snoek. Tevens zwemmen er zeelten, grote voorns en enkele brasems. Bijvangsten van brasem en zeelt zijn uitzonderlijk te noemen, zelfs als er met klein aas of particles gevist wordt.